‘Eindelijk kon ik gewoon een cadeau meebrengen.’

vriend gedetineerde

Winkelieren in een bijzondere omgeving.

Wil je met collega-vrijwilligers graag winkelier zijn in een niet-alledaagse entourage? Dan hebben we een gepaste activiteit voor jou!

Iedere zaterdag openen we onze ‘Soaps & Sweets’ in de wachtzaal voor de bezoekers in de gevangenis van Brugge. Familie en vrienden kunnen er een zinvol of leuk cadeau of attentie kopen voor diegene die ze bezoeken. Iets meebrengen van thuis is immers verboden omwille van veiligheidsreden.

Zo ben je mee een betekenisvolle schakel tussen de gedetineerde en zijn familie en vrienden. Betrokkenen waarderen zeer dit initiatief. Naast praktische handen vragen we dat je discreet bent, over een goed inlevingsvermogen beschikt en je je klantvriendelijk opstelt.

Wat bieden we je?

  • Een leuke zaterdag met gedreven en aangename collega-vrijwilligers. Je bepaalt zelf op welk moment van de dag je het liefst aanwezig bent.
  • Een vrijwilligerscoach staat je met raad en daad bij.
  • Een tweetal keer per jaar komen we met de hele ploeg samen om ervaringen uit te wisselen en (nieuwe) afspraken te maken.
  • Je bent verzekerd als vrijwilliger
  • We voorzien een verplaatsingsvergoeding

Heb je interesse?

Heb je interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in en we kunnen met jou kennis maken.

Sticks and Stones1 van Lucy Skaer, Watou 2021

Getuigenissen

Getuigenis Soaps en Sweets

Een getuigenis van Lieve, die ons ook even wil laten meewandelen met een stukje poëzie: ‘In jouw schoenen’, over empathie …

Dankbare momenten

Een mens in detentie kijkt uit naar ‘zijn’ bezoek. En eigenlijk geldt hetzelfde voor de bezoeker. Maar er is meer. Een ‘bezoekattentie’ kunnen achterlaten heeft een tastbare waarde. Het laat toe te mijmeren over een mooi (bezoek)moment.